Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Keto császármorzsa

2019. november 27. - Zsikee

Hozzávalók:

2 tojás, 3-4 ek görögjoghurt, 4-5 ek kókuszreszelék megdarálva, picike só, édesítőszer,1/2-1 dl habtejszín, pici víz.

Mindent jól elkeverünk csomómentesre. Serpenyőben pici zsírt melegítünk és beleöntjük a masszát, palacsintasűrűségű legyen. Kb. 6 percig nem kell hozzányúlni, ha már szépen barnul a széle, akkor fakanállal megfordítgatjuk és közben aprítjuk fel. Nem kell sűrűn kevergetni, de szép aranybarna legyen. Kb. 20 percig sül, amíg elkészül, de nagyon finom. Én 2 adagra osztottam el, tetejére tettem egy kanál görög joghurtot és megszórtam kakaóporral és kevés kókuszreszelékkel.

 

csaszarmorzsa.jpg

Pörc sertésbőrből

Hozzávalók:

1/2 kg sertésbőr, 2 ek ecet, 2 ek só, forró víz.

A sertésbőrt 1 fém edénybe tesszük és leöntjük forrásban lévő vízzel. 2 percig benne hagyjuk, majd kiszedjük a forró vízből és szárazra törölgetjük. Az ecetet a sóval elkeverjük és bekenjük vele a bőröket, jól belemasszírozzuk és letakarva 2 órát pihentetjük a hűtőben. 2 óra elteltével szárazra törölgetjük és sütőrácsra tesszük 220 fokos sütőbe. Alá betoljuk a nagy tepsit és öntünk bele egy kis vizet, hogy legyen hová csepegnie a zsírnak a bőrből. 50 percig sütjük és utána langyosan megesszük. Nagyon-nagyon finom. Gyorsan el fog fogyni! :) 

porc_sertesborbol.jpg

Keto lenmagos zsemle

Hozzávalók:

3 tojás, 10 dkg darált lenmag, 1 ek szezámmag, kicsi olvasztott vaj.

A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét kissé felhabosítjuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót. 6 kupacot rakunk sütőpapíros tepsire. 180 fokon 15 percig sütjük. Szezámmaggal megszórhatjuk a tetejét. 

 

Képtalálat a következőre: „flaxseed buns”

Vaníliás - habos sütemény

Hozzávalók:

Első piskóta: 3 tojás, 40 g kókuszreszelék megdarálva, 3 ek édesítő.

Második piskóta: 3 tojás, 20 g natúr kakaópor, 3 ek édesítő.

Krém: 240 g mascarpone, 200 g habtejszín (+ habfixáló), folyékony édesítőszer, vanília aroma.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük csipet sóval. Sárgáját kikeverjük az édesítővel. A sárgájához adjuk a megdarált kókuszreszeléket ) a másik piskótához a kakaóport), jól elkeverjük, óvatosan hozzákeverjk a tojásfehérje habot. 18 x 28 cm-es sütőpapíros tepsiben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Külön sütjük a kókuszreszelékes és külön a kakaóporos lapot!

A krémhez a mascarponét kikeverjük folyékony édesítővel. Felverjük a tejszínt, ízesítjük édesítőszerrel. Összekeverjük a mascarponét a felvert tejszínnel. A kihűlt két lapot betöltjük. Tetejére étcsokit apróra vágunk és megszórjuk vele. Összes ch 27 g, 33 db lett. Így 1 db sütinek 1 g alatt van a ch tartalma.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Házi leveskocka

 Hozzávalók:

2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 csomag petrezselyemzöld, friss lestyán, 1 fej vöröshagyma, 4-5 fej fokhagyma, 1 db paprika, 0,5 fej zeller + zellerzöld, szerecsendió, só, bors, egy kevés olíva- vagy repceolaj. Ebből a mennyiségből nagyjából 60-70 leveskocka jön ki.

 

Pucold meg a zöldségeket, majd darabold fel. Dobd be a zö9ldségek eg részét a robotgépbe. Ne pakolj bele túl sokat, mert elég kemények a nyers zöldségek. Önts 2-3 evőkanálnyi olajat egy lábasba, öntsd bele a zöldségeket is, majd dinszteld meg a keveréket és fűszerezd. Sózhatod is, de ez nem kötelező. Ha túl száraznak érzed a keveréket, tehetsz hozzá egy kevés vizet vagy olajat, majd egy alapos átkeverés és hűtés után, porciózhatod is a jégkockatartóba.

Mehet is a fagyasztóba, annyi adagot érdemes elől hagyni, amit pár nap alatt felhasználsz.

60-70 kockára elég ez a mennyiség. Fél liter vízhez egy kockára van szükség.

 

Fitnesz brokkoli torta

A recept a testszervíz.hu oldalról van.
Hozzávalók:
1 db brokkoli, 250 ml natúr joghurt, 4 tojás, apróra vágott, pirított csirkemell vagy sonka, bors, só, reszelt sajt.
A brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután kivesszük a vízből és kisebb darabokra vágjuk.
Hozzáadjuk a joghurtot, a felvert tojást, az apróra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. A brokkolis masszát egy sütőpapírral kibélelt kör alakú sütőformába kanalazzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Ezután megszórjuk a reszelt sajttal és addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
A recept a testszervíz.hu oldalról van.

Keto kókuszgolyó

Hozzávalók:

20 g kókuszliszt, 50 g lenmagliszt, 15-20 g kakaópor, ízlés szerint édesítőszer, 20 g kókuszzsír vagy olvasztott vaj, 70 g víz, rumaroma.

Mindent pontosan kimérünk és összegyúrunk, ha nem áll össze, adunk még hozzá rumaromát :) Kókuszreszelékben megforgatjuk.

kokuszgolyo_keto.jpg

Tojásos nokedli karfiolból

Hozzávalók:

0.5 kg karfiol, só, 4 tojás, petrezselyem, újhagymazöld.

A karfiolt falatnyi darabokra vagdossuk vagy tördeljük. Lobogó, sós vízben megfőzzük puhára. Leszűrjük. Serpenyőben zsírt hevítünk, beletesszük a lecsepegtetett karfiolt. Jól átmelegítjük. A tojásokat egy tálkában villával felverjük jó habosra, sózzuk és a meleg karfiolra öntjük. Szilárdulásig kevergetjük. Petrezselyemmel és újhagyma zöld karikákkal tálaljuk.

 karfiolbol_tojasos_nokedli.jpg

Sajtos cukkini keksz

A recept a Testszervíz oldalról van

Hozzávalók a sajtos kekszhez:

  • közepes cukkini (45-50 dkg)
  • 2 tojás
  • 25 dkg mozzarella
  • 15 dkg cheddar sajt (lehet trappista is, vagy vegyesen)

Elkészítés:

A cukkinit lereszelem, besózom és hagyom állni, amíg jó sok levet ereszt. (akár egy napot is állhat besózva). Alaposan kinyomkodom a levét, majd hozzáreszelem a mozzarellát és jöhet hozzá a 2 tojás.

Összekeverem, ha kell, akkor még sózom. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a keveréket maximum 1 cm vastagon és 180 fokon addig sütöm, amíg elkezd pirulni a teteje. Ekkor ráreszelem a cheddar sajtot és mehet vissza a sütőbe. Amikor kicsit megpirul a sajt a tetején már kész is!

Fogyaszthatjuk melegen, hidegen, magában, akár fokhagymás joghurtos mártogatóssal, vagy avokádókrémmel is. Mindenhogy nagyon finom!

Sajtos-cukkini keksz

Piskóta kókuszreszelékből

Hozzávalók:
4 tojás, 100 g kókuszreszelék, 7 g sütőpor, 1 ek folyékony édesítő.
A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét, majd a sárgáját az édesítővel. Miután felvertük a tojásokat, a fehérjét a sárgáját és a kókuszreszeléket összekeverjük óvatosan. Sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsiben 160 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük.
4 adag. 1 adag 242 kcal, 8,4 fehérje, 21,2 g zsír, 7,2 g ch.
süti beállítások módosítása