Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Lenmaglisztes zsemle a mikróból

2019. augusztus 31. - Zsikee

Hozzávalók: 1 tojás, 10 g jó minőségű vaj, 1 csipet só, 1 mokkáskanál sütőpor, 15-20 g lenmagliszt.

A vajat mikróban megolvasztjuk, hozzáütjük a tojást és jó habosra felverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a lenmaglisztet és a sütőport. Alaposan elkeverjük és mikróba téve a legmagasabb fokozaton (általában 750 Watt) 1 percig sütjük. Kiborítjuk rácsra és hagyjuk kihűlni. Szépen szeletelhető. Szendvicsekhez kiváló. 

 

lenmagos_mikros_zsemle_kicsi.jpg

Sajttekercs salátával

Hozzávalók: 100 g szeletelt sajt, 100 g négyzet alakú sonka, jégsaláta, paradicsom, kígyóuborka, só, bazsalikom, olívaolaj, fetasajt.

Minden sajtszeletre teszünk egy szelet sonkát és feltekerjük. Egymás mellé tesszük tányérra. A jégsalátát eltépkedjük falatnyi darabokra, paradicsomot és kígyóuborkát felkockázzuk, egy tálba tesszük, sózzuk, megöntözzük olívával, megszórjuk frissen szedett bazsalikommal és fetakockákkal díszítjük.

Reggelinek, vacsorának kiváló :)

Egyben sült lapocka

Hozzávalók: 1,5 kg sertés lapocka, só, bors, kókuszzsír, 4-5 gerezd fokhagyma, 3 fej vöröshagyma.

A lapockát megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. A fokhagymát megpucoljuk, 2-3 szeletre vágunk egy gerezdet. Egy éles, hosszú, hegyes pengéjű késsel mély nyílásokat ejtünk a húsban több helyen és minden nyílásba helyezünk egy fokhagyma szeletet. Besózzuk, borsozzuk és jól beledörzsöljük a húsba. Tepsibe helyezzük és öntünk rá kb. 1 ujjnyi olvasztott kókusz zsírt és 3-4 dl vizet. A vöröshagymát is megpucoljuk és vastagabb gerezdekre vágjuk. A vöröshagymákat a hús mellé helyezzük. Alufóliával letakarjuk és 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. 

1 óra elteltével kivesszük a sütőből és két villa segítségével megfordítjuk a husit, majd lefedve visszahelyezzük és újabb 1 órán át sütjük. Ezután egy éles kést beleszúrva ellenőrizzük, hogy átsült e a hús. 200 fokra melegítjük a sütőt és még kb. 20-30 percig sütjük fedő nélkül, szép pirosra. A sütőből kivéve még legalább 20 percig pihentetjük a húst. 

sult_lapocka_kicsi.jpg

Tojástekercs

Hozzávalók: 2 egész tojás, só, reszelt sajt, sonkaszeletek.

A tojásokat felütjük egy kis tálba, sózzuk és felverjük. Pici olajat hevítünk serpenyőbe vagy palacsinta sütőbe, annyi tojást öntünk bele, hogy egyenletesen, palacsinta szerűen elterüljön vékonyan. Megsütjük az alsó felét, ha már átsült megszórjuk reszelt sajttal és teszünk rá sonkaszeleteket. Még 1 percig melegítjük és lapát segítségével felekerjük. Tányérra tesszük, tehetünk mellé bármilyen zöldséget: paradicsomot, jégsalátát, uborkát, paprikát. 

 

tojastekercs_kicsi_1.jpg

süti beállítások módosítása