Hozzávalók:
• 50 dkg szív nélküli csirkemáj
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 ek olaj vagy zsír
• 1 nagy fej vöröshagyma
• őrölt bors ízlés szerint
• 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk majoránna
• 1 tk fűszerpaprika
• 5 főtt tojás
• 5 nyers tojás
• 1 ek mandulaliszt
Elkészítés:
A szalonnát és a hagymát felaprítjuk. Az olajon vagy zsíron a hagymát és a szalonnát üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és borssal fűszerezzük, fedő alatt puhára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát és kissé lepirítjuk. Amikor kihűlt felszeljük a májat. A keményre főzött tojásokat apróbbra vágjuk és a májhoz keverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt. Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, olajjal kikenjük és a tojásos-májas keveréket beleöntjük. A nyers tojásokat a liszttel felverjük, egy kicsit megsózzuk és a májra öntjük. A fólia lelógó széleit ráhajtjuk és 170 fokra melegített sütőben 25-30 alatt megsütjük.