Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

20 perces vacsi: pulykasteak tejszínes gombamártással

2022. február 07. - Zsikee

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók: 6 személyre:
1 kg darált hús, 1 kg kelkáposzta, 2 közepes fej vöröshagyma, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, fűszerpaprika, petrezselyem, 800 g tejföl, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt.
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és kevés zsíron megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával meghintjük. Hozzákeverjük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát is.
A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük. Egy nagy fazékba tesszük és sós vízben kb. 7-10 percig forraljuk. Egy nagy tepsit kikenünk zsírral. Belefektetjük a leszűrt kelkáposzta levelek felét, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a darált húst. Majd rászórjuk a reszelt sajtot. Befedjük a maradék káposztalevéllel. Sózzuk, borsozzuk. A tejfölbe beleütjük a 2 tojást, só, bors és petrezselyemzöld, jól elkeverjük és nyakon öntjük a tepsi rakott kelkáposztát. Szépen elegyengetjük a tetejét és 180 fokon kb. 1 órát sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
Így is lehet, rizs nélkül. Nagyon finom és laktató.
Lehet, hogy egy kép erről: étel

Sajt alapú pizza

Hozzávalók:
Reszelt sajt, 1 tojás, fűszerek, bacon pirítva, pici kockára vágott hagyma, paprika.
Egy serpenyőbe kör alakban szórjuk a sajtot, közepén csinálunk egy mélyedést, oda beütjük a tojást. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bacon darabkákkal, zöldségkockákkal. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és lefedjük, amíg a sajt megolvad és szép piros lesz az alja. Megfordítjuk pár másodpercre, hogy a teteje is kapjon színt és kész is. Ehető �
A recept keto snack-től van az instagramról �
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, pizza és , szöveg, amely így szól: „Cheese crust breakfast pizza”
süti beállítások módosítása