Teljes kiőrlésű liszt helyett szezámmagliszttel, kókuszliszttel vagy lenmagliszttel kivitelezhető és minimális szénhidrát mennyiséget tartalmaz
Teljes kiőrlésű liszt helyett szezámmagliszttel, kókuszliszttel vagy lenmagliszttel kivitelezhető és minimális szénhidrát mennyiséget tartalmaz
Az eredeti receptet itt találjátok, de ugye ez nem beilleszthető a ketogén életmódba.
Ezért átalakítottam és így már bátran használható. Tehát a recept:
a palacsintákhoz: 12 tojás, 37,5 dkg mascarpone, folyékony édesítőszer (ebből 18 db palacsinta lesz).
A túró krémhez: 45-50 dkg túró, édesítőszer, vanília aroma, 1 dl tejszínhab felvert habja.
A csokis krémhez: 30 dkg mascarpone vagy krémsajt, édesítőszer, 110 g olvasztott csoki és 2 ek kakaópor, 1 dl habtejszín felvert habja, 1 kupak vanília aroma.
Öntet: 2,5 dl habtejszín, 1 db tojás, édesítőszer.
A mascarponét egy tálban kihabosítjuk a 12 tojással és a folyékony édesítőszerrel. Palacsintasütőben 18 db palacsintát sütünk.
Elkészítjük az öntetet. A habtejszínt alaposan elkeverjük a tojással és az édesítőszerrel. Pici vaníliaaromát tehetünk bele és akár még pici fahéjjal is el tudom képzelni.
A túrókrémhez: a túrót alaposan áttörtjük villával, vagy szűrön keresztül, ha nagyon darabos. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, az édesítőszert és a vaníliaaromát. (kókuszreszeléket is keverhetünk bele, akkor kókuszos túrókrém lesz)
A csokikrémhez: a mascarponét kihabosítjuk a felvert habtejszínnel, hozzácsorgatjuk az olvasztott csokit, hozzáadjuk az édesítőszert, a kakaóport és a vaníliaaromát.
Egy püspökkenyér formát (30x11x7 cm) kibélelünk alufóliával. Ebbe beleterítünk 2 db kör alakú palacsintát. Erre fektetjük felváltva a túrós és csokis palacsintákat. A sorokat bőven megkenjük az öntettel. Amikor elfogytak a töltött palacsinták, 2 kör alakú palacsintát 1 centiméteres csíkokra vágunk és fonatot, rácsot készítünk a tetejére. A maradék öntetet pedig egyenletesen ráborítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kész, a fólia segítségével kiemeljük a formából. Tálra tesszük és langyosan kínáljuk. Megszórhatjuk cukor helyettesítő porral is, de ez elhagyható vagy olvasztott csokival leönthetjük a tetejét! :) És így máris hideg desszert lesz belőle, mert a csokit hűtőbe kell tenni, hogy visszadermedjen.