Hozzávalók: 6 tojás, 18 dkg darált mandula, édesítőszer, sütőpor.
A krémhez: fél kiló mascarpone, fél liter habtejszín, édesítőszer. Kakaópor.
A kávés mártogatóhoz: 1adag fekete kávé, 2 dl tej, édesítőszer, mandula aroma.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük, sárgáját kihabosítjuk az édesítővel, majd belekeverjük a darált mandulát vagy mandulalisztet, sütőport. Hozzáadagoljuk a tojásfehérje habot, óvatosan keverjük el, hogy ne törjön a hab. Sütőpapíros tepsibe öntjük, 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt sül készre.
A krémhez habbá verjük a tejszínt, hozzákeverjük a mascarponét, és az édesítőszert. Lefőzzük a kávét, tejjel felöntjük, édesítjük és mandula aromával ízesítjük. A piskótát félbevágjuk. Alul-felül meglocsoljuk a tejes kávéval, dobozba tesszük. Ráhalmozunk egy adag krémet, elsimítjuk, és megszórjuk natúr kakaóporral. Majd újabb sor kávés piskóta jön rá, krém és kakaó. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
A konzerv zöld chilit ki lehet hagyni (én legalább is annak olvastam, így későn este), helyettesíthető akár párolt zöld ceruza babbal vagy brokkolival például.