Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Kókuszgolyó avokádóból

2020. február 06. - Zsikee

Hozzávalók: 

2 db avokádó, kakaópor, rumaroma, folyékony édesítőszer, kókuszreszelék.

Az avokádókat meghámozzuk, magját kiszedjük és villával összetörjük. Kb. 3 evőkanál kakaóport teszünk hozzá, pici rumaromát, folyékony édesítőszert és annyi kókuszreszeléket, hogy gombócozni lehessen. 

Hűtőben hagyjuk picit állni, kb. fél órát. Diónyi gombócokat formálunk és meghempergetjük kókuszreszelékben.

Fotóm sajna nincs, mert megettük :P

Keto túrófelfújt

Hozzávalók:

25 dkg túró, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, néhány csepp citromlé, édesítőszer, pici só, 1 kis vaj a forma kikenéséhez.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra

A túrót villával áttörjük, pici sót és reszelt citromhéjat keverünk bele. A tojássárgákat elkeverjük habosra az édesítőszerrel. A tojásfehérjét habbá verjük a pici citromlével. A habot ne verjük túl, csak addig kell verni, amíg a habverőt kiemelve a hab vége visszakunkorodik. A túrót elkeverjük a tojássárgájával, majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjehabot. Jó nagy mozdulatokkal, óvatosan dolgozzunk, minél kevésbé törjük össze a habot. 

Muffin sütőben vagy szuflé formában süthetjük, kivajazzuk és teljesen tele töltjük a tésztával. Betoljuk a sütőbe és nem nyitogatjuk az ajtót, 25-30 percig sütjük, szép pirosra a tetejét. Melegen fogyasszuk, mert ahogy hűl, úgy össze is esik, de még két nap múlva is isteni, légies, liszt és cukormentes desszert!

img_20200205_110508.jpg

süti beállítások módosítása