Hozzávalók:
25 dkg túró, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, néhány csepp citromlé, édesítőszer, pici só, 1 kis vaj a forma kikenéséhez.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra
A túrót villával áttörjük, pici sót és reszelt citromhéjat keverünk bele. A tojássárgákat elkeverjük habosra az édesítőszerrel. A tojásfehérjét habbá verjük a pici citromlével. A habot ne verjük túl, csak addig kell verni, amíg a habverőt kiemelve a hab vége visszakunkorodik. A túrót elkeverjük a tojássárgájával, majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjehabot. Jó nagy mozdulatokkal, óvatosan dolgozzunk, minél kevésbé törjük össze a habot.
Muffin sütőben vagy szuflé formában süthetjük, kivajazzuk és teljesen tele töltjük a tésztával. Betoljuk a sütőbe és nem nyitogatjuk az ajtót, 25-30 percig sütjük, szép pirosra a tetejét. Melegen fogyasszuk, mert ahogy hűl, úgy össze is esik, de még két nap múlva is isteni, légies, liszt és cukormentes desszert!