Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Egyben sült lapocka

2019. augusztus 30. - Zsikee

Hozzávalók: 1,5 kg sertés lapocka, só, bors, kókuszzsír, 4-5 gerezd fokhagyma, 3 fej vöröshagyma.

A lapockát megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. A fokhagymát megpucoljuk, 2-3 szeletre vágunk egy gerezdet. Egy éles, hosszú, hegyes pengéjű késsel mély nyílásokat ejtünk a húsban több helyen és minden nyílásba helyezünk egy fokhagyma szeletet. Besózzuk, borsozzuk és jól beledörzsöljük a húsba. Tepsibe helyezzük és öntünk rá kb. 1 ujjnyi olvasztott kókusz zsírt és 3-4 dl vizet. A vöröshagymát is megpucoljuk és vastagabb gerezdekre vágjuk. A vöröshagymákat a hús mellé helyezzük. Alufóliával letakarjuk és 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. 

1 óra elteltével kivesszük a sütőből és két villa segítségével megfordítjuk a husit, majd lefedve visszahelyezzük és újabb 1 órán át sütjük. Ezután egy éles kést beleszúrva ellenőrizzük, hogy átsült e a hús. 200 fokra melegítjük a sütőt és még kb. 20-30 percig sütjük fedő nélkül, szép pirosra. A sütőből kivéve még legalább 20 percig pihentetjük a húst. 

sult_lapocka_kicsi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr2315028572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása