Hozzávalók: 1/2 kg lecsópaprika, 2 szem paradicsom, 1 közepes fej vöröshagyma, só, bors, fűszerpaprika, 40 dkg zöldbab, 1/2 kg darált hús, 1 tojás, zöldpetrezselyem apróra vágva.
Pörkölt alapot készítek. A vöröshagymát apróra vágom, kevés kókuszzsíron elkezdem üvegesre pirítani sóval. Mikor aranybarna, hozzáadom a paradicsomokat kockára vágva, majd a tűzről levéve hozzákeverem a fűszerpaprikát. Hozzáadom a szeletkékre vágott lecsópaprikát is, jól összekeverem, belekeverem a zöldbabot is. Felöntöm annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Kb. az étel teteje alatt 1 ujjnyival. Lefedem és hagyom 10-15 percig párolódni. Addig elkészítem a húsgombócokat. A darált húst egy tálban elkeverem 1 tojással, sóval, borssal, aprított zöldpetrezselyemmel és ha megfőtt a lecsós zöldbab, akkor diónyi gombócokat készítek, és beleteszem a forró lébe. Óvatosan beleforgatom, hogy a hús legyen alul és a kész lecsó fedje be a gombócokat. Kb. 20 perc főzés után megkóstolom, ha kell utóízesítem és kész.