Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Legjobb keto zsemle

2019. november 03. - Zsikee

 Hozzávalók:

2 csésze reszelt mozzarella, 12 dkg krémsajt, 3 nagy tojás, 3 csésze mandula liszt, 2 tk sütőpor, 1 tk só, 4 ek olvasztott vaj, szezámmag, szárított petrezselyem.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olvasszuk meg a mozzarellát és a krémsajtot mikróban. Adjuk hozzá a tojást, keverjük össze, majd keverjük bele a mandulalisztet, a sütőport és a sót is. A tésztából 6 darab golyót formázunk és kissé ellapítjuk, majd a sütőpapírra helyezzük. Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk szezámmaggal és petrezselyemmel. Süssük 10-12 percig, amíg aranysárga lesz.

 

Avokádó chips

 Hozzávalók:

1 nagy érett avokádó, 3/4 csésze reszelt sajt, 1 tk citromlé, 1/2 tk fokhagymapor, 1/2 tk olasz fűszerkeverék, só, frissen őrölt bors.

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra és egy nagy tepsit sütőpapírral béleljünk ki. Egy közepes tálban villával törjük össze az avokádót, amíg sima krémes lesz. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, citromleve, fokhagymát és az olasz fűszerkeveréket. Sózzuk, borsozzuk. Kanalanként adagoljuk a sütőpapírra és közötte hagyjunk 2 ujjnyi távolságot. A kanál hátuljával nyomkodjuk laposra. Süssük kb. 30 percig ropogósra és aranyszínűre, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Keto barát forró csoki

Hozzávalók:

2 ek cukrozatlan kakaópor, 2 és fél tk édesítőszer, 1 és negyed bögre víz, negyed bögre tejszín, negyed tk vanília kivonat, tejszínhab a tálaláshoz.

Kicsi lábasban közepes-alacsony hőmérsékleten keverjük össze a kakaót, az édesítőt kb. 2 ek vizet, amíg sima lesz és feloldódik. Növeljük közepesre a hőt és adjuk hozzá a maradék vizet és a tejszínt, és forraljuk fel. Keverjük hozzá a vaníliát és öntsük egy bögrébe. Tálaljuk tejszínhabbal és kakaóporral megszórva.

Halas pizza

Hozzávalók: 2 tojás, 2 ek szezámmagliszt, 2 ek kókuszliszt, 2 ek lenmagliszt, só. 

Feltéthez: egy doboz tonhalkonzerv, sajt, paradicsomszósz vagy ketchup.

A tojásokat felütjük egy tálkába, villával felverjük. Hozzáadjuk a magliszteket és sózzuk. Jól elkeverjük. Sűrű nokedlitészta féle masszát kapunk. Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőpapíros tepsiben elegyengetjük a masszát kör alakban minél vékonyabbra. Kb 8-10 percig elősütjük. (Addig kell sütni, amíg a teteje megsül és már nem ragad, kenhető rá a pizzaszósz). Kivesszük a sütőből és megkenjük pizzaszósszal vagy ketchuppal. A tonhalkonzervről leöntjük az olajat. villával még a dobozban összetörjük, ráborítjuk a pizzalapra és eloszlatjuk a tetején. Reszelt sajttal megszórjuk és visszatesszük a sütőbe. Kb. 10 perc alatt megolvad a  sajt és meg is sül a tetején. Szépen szeletelhető. Csak a felét tudtam megenni :) 

halas_pizza.jpg

Keto Bounty

Hozzávalók: 

4 db tojás, 3 ek jó minőségű vaj, vanília aroma, 1 ek citromlé, csipet só, késhegynyi szódabikarbóna, 80 g édesítő, 35 g kakaópor.

Krém: 2 dl habtejszín, 125 g kókuszreszelék, 80 g édesítő.

Csokihoz: 1-2 dkg olvasztott vaj, kakaópor, folyékony édesítő.

A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval. A sárgájához keverjük az olvasztott vajat, a vaníliát, a citromlevet, az édesítőszert és a kakaóporral elkevert szódabikarbónát. A tojásfehérje habot óvatosan a sárgás krémhez keverjük. Sütőpapírral bélelt kis méretű tepsibe simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A krémhez felverjük a habtejszínt és elkeverjük a kókuszreszelékkel, majd az édesítőszerrel. A krémet a kihűlt piskótára kenjük. A csokihoz a vajat mikróban megolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaó port és az édesítőszert, majd a krém tetejére csorgatjuk. Hűtőben rádermesztjük a csokit a süti tetejére és felkockázva tálaljuk. 

 keto_bounty.jpg

süti beállítások módosítása