150 g mandulaliszt vagy darált mandula
1 tk sütőpor
1,5 ek mézes fűszerkeverék
1,5 ek őrölt lenmag
75 g tej vagy mandulatej
110 g eritrit vagy más édesítő
fél citrom és fél narancs héja
1,5 tk cukormentes lekvár
50 g víz
50 g cukormentes csokoládé
Minden hozzávalót kimérünk, kivéve a csokoládét. Jól összekeverjük. Sütőpapírra borítjuk és egy másik sütőpapírral lefedve kézzel szépen kilapítjuk 3-4 mm vastagra. 160 fokon 15 percig sütjük, majd 150 fokon még 10 percig szárítjuk. Sütőrácsra helyezzük és ha kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Kis süti szaggatóval formákat szaggathatunk belőle, vagy csíkokra is vághatjuk. Olvasztott csokoládéval meglocsolhatjuk a végén. Hagyjuk száradni legalább egy napot ha lehet akkor, hűvös helyen, de ne hűtőszekrényben. Jobb lesz a textúrája a "mézeskalácsnak".
A lehulló "mézeskalács" darabokat, amik a szaggatás után maradtak, belemorzsoltam egy tálkába, meglocsolgattam mandula aromás tejszínes kávéval, majd mascarponéból, habtejszínből és folyékony édesítőből készítettem rá egy krémet, végül megszórtam kakaóporral. Kész is a hamis tiramisu.