Mai ebéd Rakott darált hús 

Hozzávalók: 1 kg darált hús (akámilyen hús lehet, nálam vegyes sertés és marha), 2 nyers tojás a húshoz, só, bors, petrezselyem zöld, fűszerpaprika (a fűszerek mind ízlés szerint), 6 db főtt tojás, egy darab házi kolbász karikákra vágva, kb. 5 dkg sajt szeletelve.
A tetejére: 2 dl tejföl, 2 dl mascarpone, só, bors, petreszelyem.
A darált húst jól összedolgozzuk a két tojással és a fűszerekkel. Kizsírozott tepsibe terítjük a hús felét, rá karikázzuk a tojásokat, a kolbászt és a sajtot, majd befedjük a darált hús másik felével. Tetejére kenjük a tejfölös-mascapronés-fűszeres keveréket és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb. fél óra elteltével már jó a hús, ez sütőfüggő, szóval figyelni kell. Szép pirosra sütjük, ki hogy szereti.
Nagyon finom és laktató étel 

