Hozzávalók: 30 dkg darált csirkehús, 1 tojás, só, bors, petrezselyem, 4 szelet sajt, 2 kanál sajtkrém, 8 levél római saláta.
A római saláta leveleket megmossuk, leszárítjuk. A csirkehúst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel és összegyúrjuk. Serpenyőben 4 fasírtot sütünk belőle. Ráolvasztunk 1-1 sajtot a tetejére. A salátaleveleket egymásra tesszük úgy, hogy elég nagy legyen egy "hamburgerhez", félig fedjék egymást. Az egyik felére rákenjük a sajtkrémet, rátesszük a fasírtot és ráhajtjuk a saláta másik felét. Alufóliába csomagoljuk, így felveszi ezt a formát mire ebédre elfogyasztjuk. Tehetünk bele mustárt, majonézt, ketchupot, paradicsomot, hagymát.
Nagyon finom.