Hozzávalók: ½ kg marhahús, 4 vastag szelet szalonna, 2,5 dl marhahúsleves, 1 kis hagyma kockázva, 3 gerezd fokhagyma darálva, 1 fej karfiol kis rózsákra vágva, ½ csésze habtejszín, 2 csésze spenót vagy kelkáposzta, só, bors, őrölt pirospaprika, reszelt parmezán díszitéshez.
Egy nagy leveses fazékban kisütjük a csíkozott szalonnát, rádobjuk a darált marhahúst. Ha a hús megsült, öntsük fel a marhahúslevessel, tegyük bele a hagymát, a fokhagymát és a karfiolt. Fedjük le és közepes lángon főzzük kb. 15 percig, amíg a karfiol megpuhul.
Hozzáadjuk a tejszínt és a spenótot vagy kelkáposztát csíkokra vágva, Kb. 5 percig főzzük, amíg megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és reszelt parmezánnal.