https://www.youtube.com/watch?v=u7ZsGUpbJ5A
Keto sajtos káposztás egytálétel. Nagyon finom így paradicsomosan is, de paradicsomszósz helyett simán krémsajttal elkeverve és habtejszínnel felöntve is fenséges.
Habarás és finomliszt helyett csak tejfölt keverünk bele és egy-két marák reszelt sajtot, vagy egy másik opció, hogy simán minden mentes főzőtejszínt adunk hozzá, az is besűríti a kellő állagúra. Tészta helyett cukkinispagettivel vagy simán egy nagy kanállal ehető. Jó étvágyat hozzá.
Hozzávalók: 6 tojás, 6-8 ek kókuszliszt (sajnos lisztfüggő, előfordult, hogy 6 ek kellett, de volt, hogy 10 ek. Ha hígabb a massza, az sem probléma, mert szépen megsül), folyékony édesítőszer, 40 dkg túró, 2 dl habtejszín, 25 dkg mascarpone, vanília aroma, cukormentes csokoládé.
Sütőt bekapcsoljuk 160 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét habbá verjük pici sóval, a sárgájához adjuk az édesítőszert és jól elkeverjük. Mehet hozzá a kókuszliszt és pici vanília aroma, majd a habbá vert fehérjét óvatosan belekeverjük. Sütőpapíros tepsibe simítjuk (nagy gáztepsi méret) és 160 fokon kb. 10 perc alatt megsül.
Melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt és ugyanabba a papírba feltekerjük. Ha nagyon vastag lenne sülés után, akkor félbe vágjuk és úgy hagyjuk kihűlni, akkor Kinder Pingvi szerű édesség lehet belőle. :)
A krémhez a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét és a habbá vert tejszínt, majd jól elkeverjük robotgéppel. Mehet bele az édesítőszer és pici vanília. Rákenjük a kihűlt piskótára. A tekercset feltekerjük és meglocsoljuk olvasztott csokoládéval. Ha vastagabb a tészta, akkor hosszában kettévágjuk és megkenjük a krémmel, majd a tészta másik felével befedjük és úgy locsoljuk meg az olvastott csokival.