Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Piskótatekercs túrókrémmel

2023. július 12. - Zsikee

Hozzávalók: 6 tojás, 6-8 ek kókuszliszt (sajnos lisztfüggő, előfordult, hogy 6 ek kellett, de volt, hogy 10 ek. Ha hígabb a massza, az sem probléma, mert szépen megsül), folyékony édesítőszer, 40 dkg túró, 2 dl habtejszín, 25 dkg mascarpone, vanília aroma, cukormentes csokoládé.

Sütőt bekapcsoljuk 160 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét habbá verjük pici sóval, a sárgájához adjuk az édesítőszert és jól elkeverjük. Mehet hozzá a kókuszliszt és pici vanília aroma, majd a habbá vert fehérjét óvatosan belekeverjük. Sütőpapíros tepsibe simítjuk (nagy gáztepsi méret) és 160 fokon kb. 10 perc alatt megsül. 

Melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt és ugyanabba a papírba feltekerjük. Ha nagyon vastag lenne sülés után, akkor félbe vágjuk és úgy hagyjuk kihűlni, akkor Kinder Pingvi szerű édesség lehet belőle. :)

A krémhez a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét és a habbá vert tejszínt, majd jól elkeverjük robotgéppel. Mehet bele az édesítőszer és pici vanília. Rákenjük a kihűlt piskótára. A tekercset feltekerjük és meglocsoljuk olvasztott csokoládéval. Ha vastagabb a tészta, akkor hosszában kettévágjuk és megkenjük a krémmel, majd a tészta másik felével befedjük és úgy locsoljuk meg az olvastott csokival.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr4618165476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása