Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Brokkolis, szalonnás palacsinta

2023. október 03. - Zsikee
Hozzávalók: fél kiló brokkoli, 100 gramm füstölt szalonna, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tej vagy tejszín, egy nagy kanál krémsajt, só, bors, fűszerpaprika, kb. 20 dkg sajt, tejszín a tetejére.
Hagymát apró kockákra vágjuk, brokkolit 1-1 cm-es kis kockákra vágjuk, 1 ek zsíron megpirítjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd a szalonnacsíkokat félretesszük. A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, sózzuk, ráborítjuk a brokkolikockákat, sózzuk újra, megpároljuk és pirítjuk szép aranybarnára a brokkolit is, majd egy kis kanál vajat teszünk a serpenyő közepére és ha megolvadt, rádobjuk a fokhagymát apróra zúzva. 1 percig pirítjuk, majd borsozzuk és teszünk rá 1 kis kanál fűszerpaprikát. Jöhet hozzá a krémsajt és a tej is. Jó összeforraljuk és rádobjuk a sült szalonnacsíkokat.
A palacsintához: keto palacsintákat sütünk. 4 tojáshoz 12,5 dkg mascarpone kell, jó habosra keverjük botmixerrel és zsíron kisütjük. 6 db lesz a palacsinta kb.
A palacsinták közepére halmozunk egy kanál brokkolis ragut és rá teszünk egy szelet sajtot is, majd téglalap alakúra hajtjuk a palacsintát. Először a két szélét hajtjuk rá a töltelékre, majd a két végét egymásra középre. És mehet a kivajazott sütőtálba. Tetejére locsolunk egy kis tejszínt és reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokos sütőbe tolva szép pirosra sütjük.
Lehet, hogy egy kép erről: shepherd's pie

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr6418227131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása