Hozzávalók: 3 tojás, 1 kanál habtejszín, 3 ek krémsajt, pici só.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a habtejszínnel és a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat 3 ek. krémsajttal habverő segítségével habosra keverjük. A két keveréket óvatosan egyneművé keverjük, úgy, hogy lehetőleg ne törjük össze a fehérje habot. Sütőpapíros tepsibe adagoljuk. Ha kis korong méretűeket szeretnénk, akkor fagyis kanállal adagoljuk, ha zsemleszerű végeredményt szeretnénk, akkor pedig 2 evőkanállal tegyünk egymás tetejére és úgy süssük meg. Általában 6 db zsemle lesz belőle. 150 fokos sütőben sütjük 15-20 percig. Frissen fogyasztva nagyon finom. Hűtőben 2-3 napig eláll zárható dobozban, de érdemes újramelegíteni fogyasztás előtt, mert hideg rántotta íze van másnaposan.