Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Citromos, sajtos, fokhagymás csirke

2019. szeptember 09. - Zsikee

Hozzávalók: 

1 tojás, citromlé, 4 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors, 4 fél csirkemellfilé, mandulaliszt, reszelt sajt, olajspriccelővel pár fújás, zellergumó megpucolva és 1x1 centis kockákra vágva, zöld színű zöldbab, vaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma.

 

A tojást felütjük egy tálba, belecsavarjuk egy citrom levét, fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Jól elkeverjük. A csirkemell filéket beleforgatjuk a keverékbe és letakarva pihentetjük. Egy tálkába teszünk mandulalisztet és reszelt sajtot. Jól elkeverjük. Beleforgatjuk a csirkemelleket, majd magas falú tepsi közepére tesszük egymás mellé. Olajjal megspricceljük. A hús egyik felére jöhet a zeller kockákra vágva, a másik felére pedig a zöld színű zöldbab. Vajat olvasztunk, 2 gerezd fokhagymát belezúzunk, sózzuk és megöntözzük a vajas keverékkel a zöldségeket, alaposan összeforgatjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon először lefedve 20-30 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak, aztán 180 fokon pirosra pirítjuk fedő nélkül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr8915052506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása