Hozzávalók:
1 csésze reszelt mozzarella vagy trappista sajt, fél csésze őrölt mandula liszt, 2 ek krémsajt, 1 tk fokhagymapor, 1 tk sütőpor, só, 1 nagy tojás, 1 ek olvasztott vaj, 1 ek aprított petrezselyem, 1 ek reszelt sajt.
Melegítse elő a sütőt 200 fokra és egy sütőpapírral bélelt tepsit készítsünk elő. Közepes mikrózható tálba tegyük a reszelt sajtot, a mandula lisztet, a krémsajtot, a fokhagymaport, a sütőport és a csipet sót. 1 percig melegítsük a mikróban, majd adjuk hozzá a tojást. Jól keverjük el. Fél ujjnyi vastagra nyomkodjuk ovális alakban a sütőpapírra. Egy kis tálkában keverjük el az olvasztott vajat, a fokhagymaport, a petrezselymet és a reszelt sajtot. Kenjük meg a kenyérke tetejét a keverékkel és süssük 200 fokon aranybarnára 15-17 perc alatt.