Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

4 féle cukkini wrap

2019. november 07. - Zsikee
1) Hozzávalók:
2 db cukkini burgonyahámozóval hosszában felszeletelve jó vékonyra, 6 tojás, fél csésze cheddar sajt, 1/3 csésze bacon fockázva, fél csésze spenót csíkozva, fél csésze tej, só, bors.
A cukkinikat felszeleteljük burgonyahámozóval hosszában, hogy szép vékony csíkokat kapjunk. Muffinforma mélyedéseit olajjal kikenjük, a cukkiniszeletekkel kibéleljük.
A tojásokat beütjük egy tálba, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kockázott bacont, a csíkozott spenót leveleket, tejet, sózzuk, borsozzuk. Habverővel jól összekeverjük. A muffinforma mélyedéseibe önjük a cukkinire. 200 fokra előmelegített sütőben 18 perc alatt készre sül. Hidegen, melegen, magában vagy salátával, köretnek mindenképpen nagyon finom.
2) Hozzávalók:
Fél csésze feta sajt, 6 tojás, fél csésze spenót csíkozva, 2/3 csésze gomba kockázva, fél csésze tej, só, bors.
A tojásokat elkeverjük a feta sajttal, a spenóttal, gombával, tejjel, sózzuk, borsozzuk és a cukkinivel bélelt muffinsütőben adagoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 18 percig sütjük. Szintén nagyon finom.
3) Hozzávalók:
6 tojás, fél csésze paradicsom kockázva, fél csésze tej, só, bors, mozzarella kockázva, bazsalikom aprítva.
A tojásokat felütjük és hozzákeverjük a paradicsomot, a tejet, sózzuk, borsozzuk. A cukkinivel bélelt muffinsütőbe adagoljuk a kockázott mozzarella sajtot. Ráöntjük a tojásos keveréket, megszórjuk bazsalikommal és 200 fokra előmelegített sütőben 18 percig sütjük.
4) Hozzávalók:
1/3 csésze cukkini, 1/3 csésze paradicsom, 1/3 csésze gomba, zöldségek kockázva, 6 tojás, só, bors, fél csésze tej.
Jól összekeverjük a hozzávalókat, cukkinival bélelt muffin formába fetasajtot szórunk, ráöntjük a tojásos keveréket és 200 fokra előmelegített sütőben 18 percig sütjük.
Nem érhető el leírás a fényképhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr6415294788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása