Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Csirkepite

2019. november 07. - Zsikee
Hozzávalók:
A töltelék: 2 ek vaj, fél csésze vegyes zöldség (lehet zöldbab vagy brokkoli), negyed tk só, negyed tk bors, 2 gerezd fokhagyma, 3/4 csésze habtejszín, 1 csésze csirkeleves, 1 tk baromfi fűszer, negyed tk rozmaring, csipet kakukkfű, 2 és fél csésze főtt csirke kockázva.
A tészta: 4 és fél ek olvasztott vaj, 1/3 csésze kókuszliszt, 2 ek zsíros tejföl, 4 tojás, negyed tk só, negyed tk sütőpor, 1 csésze reszelt sajt, 1/3 csésze mozzarella sajt, 1 és fél tk petrezselyem.
A csirkehúst megfőzzük lassú tűzön. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Serpenyőben a két evőkanál vajon megpirítjuk a hagymát, vegyes zöldséget, fokhagymagerezdeket szétnyomva. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 5-10 percig pároljuk, gyakran kevergetve. Hozzáadjuk a habtejszínt, a csirkelevest, a baromfi fűszer keveréket, kakukkfüvet és rozmaringot. Pároljuk 5 percig, hogy besűrűsödjön. Lefedjük, hogy ne párologjon el a leve, különben száraz lesz. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkét. Lehűtjük.
A tésztához felolvasztjuk a vajat. Elkeverjük a tojással habverővel, sózzuk, hozzáadjuk a tejfölt. Hozzákeverjük a kókuszlisztet és a sütőport, majd a reszelt sajtot.
A tölteléket kivajazott muffin formába tesszük vagy pite sütő tálba. A tésztát eloszlatjuk a tetején, ejtünk rajta 1-2 vágást, hogy a gőz távozni tudjon. Szerintem egyben is süthető egy nagy pite tálban. Süssük 15-20 percig, majd grill funkción még 1-2 percig 220 fokon, hogy a tészta szépen megbarnuljon. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Nem érhető el leírás a fényképhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr4215294840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása