Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

New York sajttorta ketósan

2019. november 11. - Zsikee
Hozzávalók:
Az alsó réteghez: 100 g mandulaliszt, 40 g olvasztott vaj, 1 tojás, csipet só, vanília aroma, édesítőszer.
Krémhez: 500 g mascarpone, 2 tojás, vanília aroma, fél citrom leve, édesítő.
Egy kapcsos 18 cm-es tortaformát használtam. Az alsó réteghez:
100g mandulalisztet, 40g olvasztott vajjal, 1 nagy tojással, csipet sóval, vanília aromával és ízlés szerinti édesítővel jól elkevertem. Egy viszonylag ragacsos cucc lesz belőle, amit a kivajazott, alul sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodtam és 170 fokon 15 percig sütöttem. Majd hagytam teljesen kihűlni.
A krém: 500g mascarpone, 2 nagy tojás, vanília aroma, fél citrom leve és édesítő jól elkeverve. A kihűlt alapra öntöm majd 160 fokos sütőben 15 percig sütöm, majd a hőfokot lejjebb veszem 130 fokra és 50 percig sütöm. Utána a sütő ajtaját kitámasztom, lekapcsolom és hagyom teljesen kihűlni (kb 2 órát még), majd ha egy estét hűtőben tárolom ☺️ (sütés közben állandóan figyeltem, nehogy elkezdjen égni, hirtelen barnulni, bár 130 foknál nem történhet elvileg nagy baj.)Nem kell megijedni, ha a sütő kikapcsolásakor a belseje még kicsit remegős, ahogy lassan kihűl, meg fog szilárdulni.
Nem érhető el leírás a fényképhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr4215301578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása