Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Rakott zeller

2019. október 11. - Zsikee

Hozzávalók:

1 nagyobb fej zeller (kb. 1 kilós), 6 db főtt tojás, 60 dkg csirkemell, fél liter tejföl, só, pici olaj.

A zellert megpucolom és 2-3 milliméter széles karikákra vágom. Sós vízben előfőzöm, ha a villa belemegy, akkor már jó lesz. Leszűröm. A tojásokat megfőzöm keményre és hideg vízben állni hagyom. A csirkemellet minél vékonyabbra szeletelem, sózom és kókuszolajon elősütöm. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tepsit kikenem kókuszolajjal és rétegezem a hozzávalókat. Először egy sor zellert teszek le, sózom. Ráteszek egy sor elősütött csirkemellet, egy sor karikára vágott főtt tojást, lekenem tejföllel. Aztán újra jön egy sor zeller, egy sor csirkemell és egy sor főtt tojás. Lekenem tejföllel és előmelegített sütőben készre sütöm kb. fél óra alatt. Ha már a széle barnul, de a teteje még fehér, akkor rágrillezek pár percet 220 fokon. 

Féltem a zellertől, de kellemes csalódás volt, mert nagyon finom és rakott krumplira emlékeztető íze van :) 

 img_20191011_120449.jpg

Hamis bundás kenyér

Hozzávalók: 2-3 tojás, szezámmagliszt, kókuszliszt, só.

A tojásokat egy kisebb tálba felütjük, villával felverjük és elkeverünk benne annyi maglisztet, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. Sózzuk. Kókuszolajat melegítünk teflonserpenyőben. Evőkanalanként adagoljuk a masszát a serpenyőbe és szép bundáskenyér színűre sütjük mindkét oldalát. Nagyon finom és valóban bundáskenyér íze van.

hamis_bundas_kenyer_kicsi_1.jpg

 

Cukkinilepény 3 hozzávalóból

Hozzávalók: 

2 közepes cukkini, 1 tojás, 5 dkg sajt, só, bors.

A cukkinit héjastól lereszeltem, megsóztam, állni hagytam. A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A cukkíniből tiszta konyharuhán keresztül kicsavartam a felesleges levet. Egy nagy tálba tettem és elkevertem a tojással a reszelt sajttal és a borssal. Sütőpapíros tepsiben elegyengettem a masszát 2 mm vastagon. Kb. 20 perc alatt sül szép barnára, de ez sütőfüggő. Ha kész, sütőrácson kell hűteni, mert bevizesedik. 

Én most szendvicslapnak használtam. Így nagyon finom. 

Pizzalap is lehet belőle, akkor kör alakúra formázd. 

cukkini_kenyer_kicsi.jpg


cukkini_kenyer_kicsi_1.jpg

 

süti beállítások módosítása