Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Zellerből zsemle

2020. február 18. - Zsikee

 

Hozzávalók: 85 dkg zellergumó (tisztítva 65 dkg), 2 tojás, 1 nagy marék sajt reszelve, só, őrölt bors, szárított petrezselyem, 10 dkg szezámliszt vagy darált szezámmag.

A zellergumót megpucoljuk, kb. 20 dkg lesz a hulladék, így 65 dkg tiszta zellerrel számolunk. A megpucolt zellert aprítógépben felaprítjuk. Egy nagy mikrózható tálba tesszük. Mikróhullámú sütőben 5-6 percig "pároljuk". Félretesszük picit hűlni. Lereszeljük a sajtot, én most Trappista sajtot reszeltem. A szezámmagot megdaráljuk, hozzáöntjük a zellerhez. Hozzáütjük a két tojást, beledobjuk a reszelt trappista sajtot, de félreteszünk 2-3 evőkanálnyit a tetejére, fűszerezzük sóval, borssal, szárított petrezselyemmel és az egészet jó alaposan kézzel összegyúrjuk. 

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, sütőpapíros gáztepsire adagoljuk a zelleres masszát, kb. egy maréknyi adagot kiszedünk és zsemle formára igazítjuk a két kezünk között. Nekem 9 darab lett. Reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőbe toljuk. 35 perc alatt sült szép aranysárgára a teteje és az oldala is. Az alja szép barna lett és elsőre puhának tűnik, de ahogy kihűl, és a sajt megdermed benne, nagyon jó állaga lesz. Nem hullik, nem morzsolódik, teljesen jó szendvics alap. Lehet hamburger, lehet sima szendvics, de magában is isteni finom!

Tápanyag összetétel: 9 db: 1420 kcal, fehérje 77, ch 51, zsír 93.

1 db: 158 kcal, fehérje 8,5; ch 5,6; zsír 10,3 g.

zellerbol_zsemle.jpg

zellerbol_zsemle_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr4215479990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása