BACONÖS-SAJTOS KELBIMBÓ
HOZZÁVALÓK
• 50 dkg kelbimbó
• só
• 330 g tejföl
• 1 dl tejszín
• bors
• reszelt szerecsendió
• olaj
• 20 dkg trappista sajt
• 15 dkg bacon
ELKÉSZÍTÉS
1. A megtisztított, szükség szerint félbevágott kelbimbót, enyhén sós vízben 10 percig pároljuk, majd leszűrjük.
2. A tejfölt a tejszínnel krémesre keverjük, borssal, kevés sóval és szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.
3. Egy tűzálló edényt vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a kelbimbót, majd leöntjük a tejfölös masszával. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a csíkokra vágott baconnel.
4. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, míg a bacon megpirul a tetején.