hozzávalók / 4 adag
1 közepes db karfiol
20 dkg csirkemell filé
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
200 ml főzőtejszín
15 dkg sajt
2 teáskanál olívaolaj
4 ek vaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
elkészítés
1. A karfiolrózsákat sós vízben negyed óra alatt előfőzzük, a lényeg, hogy nem kell teljesen megfőzni.
2. Olívaolajon megpirítjuk a csirkemellkockákat, amit sózzunk-borsozzunk, dobjunk rá két gerezd fokhagymát, és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.
3. Egy tepsit kivajazunk, majd az előfőzött és leszűrt karfiolt beleborítjuk, amire ráöntjük a sült csirkemellet.
4. Egy kis tálba összekeverjük a tejszínt zúzott fokhagymával és őrölt borssal, majd ezt ráöntjük a csirkés karfiolra.
5. A karfiolok tetejére vajdarabokat vágunk, amiket megszórunk rendesen reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
A receptet kérlek osszad meg barátaiddal is!
Válts életmódot és érezd jól magad !
Egészséghez az első lépés és további receptek itt : www.tetested.hu
