Hozzávalók
fél dl olaj
3 gerezd fokhagyma
50 dkg tisztított csirkemáj
1 evőkanál sózott, darált paprikakrém
frissen őrölt bors
60 dkg savanyú káposzta
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
1. A forró olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rászórjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, és fehéredésig sütjük.
2. Hozzáadjuk a paprikakrémet, borsozzuk, rátesszük a savanyú káposztát, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és közepes tűzön összepirítjuk, hogy a máj közepe kicsit rózsaszín maradjon. Forrón tálaljuk, friss pékárut kínálhatunk hozzá.
Elkészítési idő: 50 perc
Mennyiség: 4 főre
Költség: kb. 700 forint
Tipp
A káposztát felhasználás előtt feltétlenül kóstoljuk meg, hogy nem túl savanyú-e. Ha igen, bő hideg vízben mossuk át, csepegtessük le. Sózást nemigen igényel az étel, mert a káposzta és a paprikakrém is sós.