Hozzávalók: 500 gramm brokkoli kis rózsákra szedve, 500 gramm darált hús (csirke, pulyka, sertés, marha, bármi lehet), 1 fej hagyma, 3-4 db paradicsom, só, bors, 6 főtt tojás, petrezselyem, házi tejföl.
A brokkolit megfőzzük sós vízben, lecsepegtetjük és kizsírozott tepsibe borítjuk. Elegyengetjük, hogy mindenhová kerüljön. Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat. A hagymát zsíron megpirítjuk, rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk. A paradicsomot felkockázzuk és rátesszük a darált húsra, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és készre pároljuk. Ha sok a leve, merőkanállal leszedjük róla.
A darált húst a brokkolira terítjük, rákarikázzuk a főtt tojásokat. A tejfölt megsózzuk és elkenjük a tojások tetején. 180 fokos sütőbe toljuk pirulásig 

