Hozzávalók: 1 kg lapocka, 5 főtt tojás, 1 nyers tojás, só, bors, petrezselyem, 2 ek. olvasztott zsír, 5 dkg szeletelt gyulai kolbász.
Vettem egy kiló lapockát és annyira szép formás volt és annyira egyben volt, hogy gondoltam egyet és jól felszúrtam
Vagyis vágtam egy nyílást éles, hegyes késsel a közepébe. A töltelékhez megfőztem 5 tojást, hozzáadtam 1 nyers tojást, sót, borsot, petrezselymet és vékony csíkokra vágott gyulai kolbászt. Villával jól összetörtem az egészet és jól össze is állt masszává. Ezzel betöltöttem a lapockát, betűztem a végét fogpiszkálóval és befektettem a kizsírozott tepsibe, öntöttem alá kb. 1 deci vizet, majd 180 fokon sült 2,5 órát alufóliával letakarva. Néha meglocsolgattam a saját levével. Mikor már könnyen belemegy a villa, levettem az alufóliát és még 220 fokon sütöttem kb. 15 percig.

Ennyi. Nem nagy ördöngősség.
