Hozzávalók 4-6 személyre:
1 kg darált hús, 45 dkg karfiol, 7 főtt tojás, 7 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyem.
A darált húst egy kanál zsíron serpenyőben megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A karfiolt félpuhára főzzük sós vízben, leszűrjük és kis falatnyi darabokra vágjuk. A főtt tojást megpucoljuk és felkarikázzuk. Kizsírozott tepsibe önjük a darált hús felét, rátesszük a karikára vágott tojásokat, ráhalmozzuk a falatokra vágott karfiolt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és beborítjuk a maradék darált hússal. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal, sóval, borssal, pici fűszerpaprikával és szárított petrezselyemmel. Rákenjük a darált hús tetejére és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk pirulásig. Kb. 40 perc.