Hozzávalók:
280 gramm 72%-os étcsokoládé, de jobb a cukormentes csoki
2 érett avokádó
4 evőkanál édesítőszer (ízlés szerint)
2 1/2 evőkanál kakaópor
1/2 teáskanál vanília kivonat
Így készítsd el: az étcsokoládét vágd apróra, és időnként megkeverve gőz fölött olvaszd fel. Az avokádót robotgép segítségével dolgozd simára. Ezt követően keverd a felolvasztott étcsokoládéhoz az avokádót, az édesítőszert, a vaníliát, a sót és 2 evőkanál kakaóport. Addig keverd a masszát, amíg az összetevők homogénné nem válnak. Tedd hűtőbe körülbelül 40 percre, vagy amíg a keverék kihűl. A maradék kakaóport tedd kisebb négyzet alakú pergamen- vagy sütőpapírra, tegyél bele fél evőkanálnyit a masszából és alakítsd golyóbis formára, tégy ugyanígy a massza további részével. A golyókat helyezd tányérra.
Amennyiben folyékony édesítőszert használsz, tegyél több kakaóport a masszához, ez kb. 1-1,5 evőkanálnyi legyen.