Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Liszt és cukormentes Rigó Jancsi

2023. március 05. - Zsikee
Hozzávalók: 6 tojás, 3-4 evőkanál kakaópor, ízlés szerint édesítőszer, pici sütőpor, 25 dkg mascarpone, 2,5 dl tejszín, 3-4 ek kakaópor, cukormentes táblás csoki.
A 6 tojást felütjük egy tálba, habverővel jó alaposan felverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és az édesítőszert. Mind egynemű, habos masszává keverjük. Nagy gáztepsibe, sütőpapírra borítjuk és elkenjük egyenletesen. 160 fokon 10 percig sütjük. Tűpróba! Majd hagyjuk kihűlni. Muffin papír méretű köröket vágunk ki a kész piskótából, betesszük a papír aljába.
Majd a tejszínt felverjük habbá, hozzákeverjük a mascarponét és az édesítőszert, adunk hozzá kakaóport, és egynemű krémmé verjük habverővel. Habzsákba töltjük, vagy csak kanállal a muffinpapírokba kanalazzuk a krémet. Felolvasztjuk a csokit és bevonjuk a krém tetejét. (Ha maradt ki piskóta, akkor a csokiréteg alá tehetünk még egy sor piskótát is).
Úgy is készülhet, hogy nem muffinformába helyezzük, hanem a nagy gáztepsi méretű piskótát félbevágjuk és erre megy a csokikrém, majd a piskóta másik felével beborítjuk és bevonjuk a csokimázzal.
Rigójancsi cukor- és gluténmentesen - Kifőztük

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr7418064436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása