Hozzávalók:
1 nagy padlizsán kisujjnyi karikákra vágva, 1 ek só, 3 gerezd fokhagyma összetörve, 1 ek olaj, 1 tk olasz fűszerkeverék, 1 csésze pizzaszósz, 1 csésze mozzarella reszelve.
Karikázzuk fel a padlizsánt és szórjuk meg durva sóval, hagyjuk 10-15 percig papírtörlőn állni, majd töröljük szárazra. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze a zúzott fokhagymát, az olajat és az olasz fűszerkeveréket. Kenjük meg a keverékkel a padliszán szeleteket és süssük 15 percig. Vegyük ki a sütőből és fordítsuk meg a padlizsánokat. Mindegyik tetejére tegyünk a pizzaszószból és egy csipet sajttal szórjuk meg. Tegyük vissza a sütőbe még 10 percre, amíg a sajt teljesen megolvad.
