Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Töltött hagyma

2023. március 07. - Zsikee
HOZZÁVALÓK :
8 nagy fej vöröshagyma
25 dkg darált hús
1 tojás
3 evőkanál zsír
ízlés szerint őrölt szerecsendió
törött bors
ELKÉSZÍTÉS :
A vöröshagymát megtisztítjuk. Fazékban vizet forralunk, és beletesszük a hagymákat. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A hagymák tetejéről levágunk egy vékony lapot, és a belsejüket úgy szedjük ki, hogy a hagymafal vastagsága legalább 1 cm maradjon. A kivájt hagymaforgácsot és a levágott „kalapokat” nagyon apróra összevágjuk. A tojást, a darált húst és a hagymát összegyúrjuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy kis tepsit 1 evőkanál zsírral kikenünk.
A kivájt hagymákat a tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük. A húsmasszával jól megpúpozva megtöltjük. A tepsit alufóliával befedjük, és az előmelegített forró sütőben 20 percig pároljuk, majd az alufóliát levesszük, és kissé megpirítjuk a tetejét.
Gyalult és zsírban gyorsan megsütött sárgarépát vagy salátát a kínálunk hozzá köretnek.
Nem érhető el leírás a fényképhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr2018066372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása