HOZZÁVALÓK :
8 nagy fej vöröshagyma
25 dkg darált hús
1 tojás
ízlés szerint őrölt szerecsendió
törött bors
só
ELKÉSZÍTÉS :
A vöröshagymát megtisztítjuk. Fazékban vizet forralunk, és beletesszük a hagymákat. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A hagymák tetejéről levágunk egy vékony lapot, és a belsejüket úgy szedjük ki, hogy a hagymafal vastagsága legalább 1 cm maradjon. A kivájt hagymaforgácsot és a levágott „kalapokat” nagyon apróra összevágjuk. A tojást, a darált húst és a hagymát összegyúrjuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy kis tepsit 1 evőkanál zsírral kikenünk.
A kivájt hagymákat a tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük. A húsmasszával jól megpúpozva megtöltjük. A tepsit alufóliával befedjük, és az előmelegített forró sütőben 20 percig pároljuk, majd az alufóliát levesszük, és kissé megpirítjuk a tetejét.
Gyalult és zsírban gyorsan megsütött sárgarépát vagy salátát a kínálunk hozzá köretnek.