Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Sajtszószos húsos karfiol

2019. szeptember 09. - Zsikee

Hozzávalók:

1/2 kg darált hús, 1/2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 3 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 tojás, 1/2 mk őrölt bors, só, 1 ek petrezselyem apróra vágva és 1 csipet szerecsendió őrölve, 1 fej karfiol, 2 ek vaj, 2 ek mandulaliszt, 2 és fél csésze tej, 1/2 csésze reszelt sajt. 

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, a tojást, a petrezselymet apróra vágva, őrölt borsot, egy csipet szerecsendiót és a sót. Jól összekeverjük. 

1 fej karfiolt megszabadítunk a zöld torzsájától. Sós, lobogó vízben 8-10 percig főzzük. Leszűrjük. A darált húsos masszát a szárak közé nyomkodjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük fejre állítva és alufóliával jól letakarjuk. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. 

2 evőkanál vajat melegítünk serpenyőben. 2 evőkanál mandulaliszttel elkeverjük. 2 és fél csésze tejjel felöntjük. 1/2 csésze reszelt sajtot keverünk bele, sózzuk, borsozzuk, habverővel simára keverjük. A karfiolt megfordítjuk, hogy a talpán álljon és a sajtos szósszal nyakon öntjük, hogy mindenhol jól befedje a karfiolt. Megszórjuk még egy kis reszelt sajttal (kb. 5 dkg) és10-15 percig sütjük. Petrezselyemmel megszórjuk és szeleteljük. 

hussal_toltott_karfiol.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr7615052592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása