Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Kinder Pingvin házilag ketósan

2019. november 11. - Zsikee
Hozzávalók:
1 adag piskóta a piskóta tekercsnél leírtak szerint:
6 tojás, 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor, fél tasak sütőpor, édesítőszer, icipici só. A tojásokat ketté választjuk, fehérjét habbá verjük a sóval, a sárgákat kihabosítjuk az édesítővel és hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. Belekeverjük óvatosan a tojásfehérje habot. Nagy gáztepsibe öntjük sütőpapírra és elkenjük, hogy egyforma magas legen mindenhol. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsül. Lehúzzuk a sütőpapírt és a papíron hagyjuk kihűlni.
Krém:
250 g mascarpone, 5 ek édesítőszer, 2 ek vanília aroma, csoki édesítőszerrel, magas kakaótartalmú legyen.
(4 db 7x9 cm-es Kinder Pingvin készíthető ebből a mennyiségű krémből és csokiból.
A mascarponét kikeverjük az édesítőszerrel és a vaníliával, majd habzsákba töltjük. A piskótát ketté vágjuk. Egyik lapot letesszük egy sütőlapra, a habzsákból rányomjuk a mascarponés krémet. Erre megy az olvasztott csoki. Ezután hűtőben pihentetjük, hogy megszilárduljon. Utána kerül rá még a krémből egy réteg, végül még egy adag piskóta. Megint hűtőben pihentetjük kb. 1 órán át. Felszeleteljük a piskótát kb. 5 x 7 cm-esre és egyenként bevonjuk olvasztott csokival minden oldalukat. Hűtőben rádermesztjük a csokit és megesszük

A bejegyzés trackback címe:

https://ketoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr6815301580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása