Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Csirketócsni

2020. május 02. - Zsikee

Áfonyás fat bombs

Hozzávalók: fél csésze áfonya, 2,5 ek kókusz olaj vagy vaj, 6 dkg krémsajt, édesítőszer, fél kk vanília aroma, fél kk citromlé.

Az áfonyát 10-15 másodpercig mikrózzuk meg, hogy levet eresszen. (lehet több idő is, mikrofüggő). Adjuk hozzá a krémsajthoz, tegyük bele a kókusz olajat és 3-5 percig mixeljük. A többi hozzávalót is belekeverjük. 4 muffin kapszliba adagoljuk és 1 órára fagyasztóba tesszük.

 

 

Keto mini sajttorta falatok

Hozzávalók: a süti talphoz: 1 csésze mandulaliszt, 4 ek olvasztott vaj.
A krémhez: fél kg natúr, ízesítetlen krémsajt vagy mascarpone, 2 nagy tojás, 1 tk vanília kivonat vagy aroma, 1 tk friss citromlé, 1 csipet só, fél csésze eritrit vagy más édesítőszer.
A talphoz a vajat felolvasztjuk és elkeverjük a mandulaliszttel. Muffinsütőbe papírkapszlikat teszünk. A mélyedések aljába teszünk fél centiméter vastagon a talpból. Elegyengetjük és félretesszük.
A krémhez a krémsajtot a tojásokkal, a vaníliával, a citromlével, sóval és édesítővel habverő segítségével egyneműsítjük. Ha már szép sima és elég édes, akkor a talpak tetejére adagoljuk egy kanál segítségével. Szépen elegyengetjük és 175 fokon 15 percig sütjük. Tetejére málnazselét készíthetünk. Málnát mikróban megmelegítjük és villával összetörjük, rákenjük a tetejére.

Mini taco

Hozzávalók: reszelt sajt, taco fűszersó, darált marhahús, guacamole.
Süssük elő a marhahúst a taco fűszerekkel egy serpenyőben. Hagyjuk kihűlni.
Reszeljük le a sajtot és tegyük 1 cm vastagon a sütőpapírra kör alakban. Kb. 1 pohár átmérőjű legyen (4-6 cm). Olvasszuk meg forró sütőben, amíg a tetején buborék keletkezik. Tegyük rá a fűszeres darált húst az egyik sajtkör felére és hajtsuk rá a másik felét. Guacamole-t kenhetünk rá, de bele is mártogathatjuk.
süti beállítások módosítása