Ketogén életmód minimális szénhidráttal

Keto élet

Keto élet

Keto barát fatörzs :D

2020. december 28. - Zsikee
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás, édesítőszer, 4 púpos evőkanál darált kókuszreszelék, pici só.
A krémhez: 2 dl habtejszín, 30 dkg mascarpone, 5-6 evőkanál natúr kakaópor, édesítőszer.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá verjük a pici sóval, sárgáját kihabosítjuk az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a kókuszt és jól elkeverjük. Óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot. Nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát (lehet kissé folyékony, de szépen egybesül), elegyengetjük és betoljuk a sütőbe. Kb. 10 perc alatt sül készre, gyorsan sül, figyelni kell. Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt és a papírral együtt feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni (kb. 20 perc). Addig elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük habverővel a mascarponét, az édesítőszert és a rengeteg kakaóport. Miután szépen összeállt a krém és elég kakaós is lett, kitekerjük a piskótát és szépen megkenjük a krém 2/3-ával, majd feltekerjük jó szorosan. A maradék krémmel bevonjuk kívülről és egy villa segítségével húzunk bele görbe vonalakat.
Nagyon finom lett �
A képen a következők lehetnek: desszert és étel, , szöveg, amely így szól: „Zsikee SHOT ON MI NOTE NOTE10 10 Al PENTA CAMERA”

Fokhagymás tejszínes csirkecomb

Joghurt helyett mascarponéval készíteném és főzőtejszín helyett habtejszínnel. Ha nem sűrűsödik be eléggé, akkor egy marék reszelt sajt megoldja ezt a problémát �

https://receptneked.hu/szarnyas/csirke/csirkecomb/fokhagymas-tejszines-csirkecomb/?fbclid=IwAR2Qy-zzXVYW41kBipguf4jP8OclcOXkrF6yqDLKoPPmlghEBdgfRuDncM4

Fokhagymás, tejszínes csirkecomb

Rakott darált hús

Mai ebéd Rakott darált hús �
Hozzávalók: 1 kg darált hús (akámilyen hús lehet, nálam vegyes sertés és marha), 2 nyers tojás a húshoz, só, bors, petrezselyem zöld, fűszerpaprika (a fűszerek mind ízlés szerint), 6 db főtt tojás, egy darab házi kolbász karikákra vágva, kb. 5 dkg sajt szeletelve.
A tetejére: 2 dl tejföl, 2 dl mascarpone, só, bors, petreszelyem.
A darált húst jól összedolgozzuk a két tojással és a fűszerekkel. Kizsírozott tepsibe terítjük a hús felét, rá karikázzuk a tojásokat, a kolbászt és a sajtot, majd befedjük a darált hús másik felével. Tetejére kenjük a tejfölös-mascapronés-fűszeres keveréket és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb. fél óra elteltével már jó a hús, ez sütőfüggő, szóval figyelni kell. Szép pirosra sütjük, ki hogy szereti.
Nagyon finom és laktató étel �
A képen a következők lehetnek: étel, , szöveg, amely így szól: „Zsikee”
süti beállítások módosítása