Hozzávalók a piskótához:
6 tojás, édesítőszer, 4 púpos evőkanál darált kókuszreszelék, pici só.
A krémhez: 2 dl habtejszín, 30 dkg mascarpone, 5-6 evőkanál natúr kakaópor, édesítőszer.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá verjük a pici sóval, sárgáját kihabosítjuk az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a kókuszt és jól elkeverjük. Óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot. Nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát (lehet kissé folyékony, de szépen egybesül), elegyengetjük és betoljuk a sütőbe. Kb. 10 perc alatt sül készre, gyorsan sül, figyelni kell. Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt és a papírral együtt feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni (kb. 20 perc). Addig elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük habverővel a mascarponét, az édesítőszert és a rengeteg kakaóport. Miután szépen összeállt a krém és elég kakaós is lett, kitekerjük a piskótát és szépen megkenjük a krém 2/3-ával, majd feltekerjük jó szorosan. A maradék krémmel bevonjuk kívülről és egy villa segítségével húzunk bele görbe vonalakat.
Nagyon finom lett