Hozzávalók: 1 db karfiol, 2 db csirkemell (kb. fél kiló), 5 szelet bacon szalonna, 1 ek zsír, 15 dkg trappista sajt, fél liter 20 %-os tejszín, 2 púpos ek mandulaliszt, só, bors, 1 csipet őrölt szerecsendió.
A karfiolt rózsákra szedjük, enyhén sós vízben 5-6 percig főzzük. a húst kis kockákra vágjuk.
A bacont felszeleteljük és a zsíron megsütjük. Kiszedjük a zsiradékból, félretesszük. Ebben a zsírban fehéredésig megsütjük a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk. A húst is kiszedjük.
A karfiol felét hőálló tálba tesszük, az összes hússal és szalonnával rétegezzük. Az utolsó réteg karfiol lesz.
A serpenyőben maradt zsiradékon a mandula lisztet pár percig pirítjuk, beleöntjük a tejszínt, simára keverjük. Ezután a reszelt sajttal besűrítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A kész sajtos szósszal meglocsoljuk a karfiolt. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.