Gyors spenótos csirkemell rengeteg sajttal
hozzávalók / 4 adag
1 db csirkemell filé
só ízlés szerint
4 ek olívaolaj (2-2 ek. a húshoz és a spenóthoz)
10 dkg spenót
bors ízlés szerint
fokhagymapor ízlés szerint
20 dkg trappista sajt
elkészítés
1. A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, majd olajjal megkent tepsibe fektetjük.
2. Fólia nélkül sütjük 200 fokon, amíg a hús ki nem fehéredik.
3. Közben olívaolajon spenótot párolunk, amit sóval, borssal és egy pici fokhagymával ízesítünk.
4. Amikor a hús kifehéredett, leöntjük a szeletek alól a kisült levet, megfordítjuk őket, rátesszük a megfonnyasztott spenótot és rengeteg reszelt sajtot.
5. Addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem pirult a tetején.