Hozzávalók: 1 tojás, 10 g jó minőségű vaj, 1 csipet só, 1 mk sütőpor, 2-2 ek lenmagliszt, egész mogyoróliszt és szezámmagliszt.
A vajat mikróban megolvasztjuk és hozzáütjük a tojást. Jó habosra verjük, sózzuk, hozzáadjuk a liszteket és a sütőport. Alaposan elkeverjük, és mikróba téve a legmagasabb fokozaton 1 percig sütjük. Rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Szépen szeletelhető. Szendvicsnek kiváló.
Elkészítésük kb. 4 perc és kihűléssel együtt fél óra alatt meg van a szendvics. Amíg hűl a zsemle, lehet mellé szeletelni paprikát, paradicsomot, vagy nyers káposztát akár. Felvágottal, főtt tojás karikákkal, de akár hamburgerhússal is nagyon finom.